Wednesday, September 30, 2009

Zit ik in Google Books?

Hoe weet ik of mijn boek is opgenomen in Google Books, en wat moet ik doen als dat inderdaad het geval is?

Ga naar http://books.google.nl/advanced_book_search en voer uw titel(s) in. Als de tekst van het boek doorzoekbaar is, is het opgenomen in Google Books. Dit betekent dat het ter beschikking staat van Amerikaanse gebruikers en bibliotheken. Op grond van het Settlement dat Google met auteurs heeft getroffen, wordt 63% van de opbrengsten uit advertenties en gebruikersrechten uitgekeerd aan auteurs. U dient u zich te registreren als Google Partner om te delen in de opbrengst.

Schakel de optie voor Nederlands/Europees bibliotheekgebruik zo mogelijk uit in afwachting van afspraken zoals die voor Amerikaans gebruik zijn gemaakt. Op dit moment zijn er in Europa namelijk nog geen afspraken over de opbrengst van bibliotheekgebruik.

N.B.: Het Europese programma 'Zoeken naar Boeken' is rechtstreeks gekoppeld aan het Amerikaanse programma 'Google Books'. Titels die in Google Books zijn opgenomen, zitten automatisch ook in 'Google Zoeken naar Boeken'. Het Europese programma is verder andejavascript:void(0)rs van opzet en leidt de geinteresseerde koper naar een standaard verkooplokatie. U kunt als rechthebbende zelf een verkooplink in Google invoeren, bijvoorbeeld naar een webwinkel of uw homepage.

No comments: